Menü Bezárás

Drágák az MLM hálózatokban forgalmazott termékek?

Hosszú és céltalan vitát lehetne erről indítani, de ehelyett, nézzük a következőt:

Bebizonyítom, hogy Te is drágán akarsz vásárolni!

Ha most, első felindulásból mást is mondasz, remélem, a cikk végére megváltozik a véleményed. Ha nem, hát így jártunk…

Szóval: Drágák az MLM hálózatokban forgalmazott termékek?

Mondhatnám erre azt, is, hogy ahogy vesszük. De összevetve egyéb, hagyományos kereskedelmi csatornákon forgalmazott termékekkel, igen, általában magasabb az áruk. (az okokra most nem térnék ki, az nem fér bele ennek a cikknek a kereteibe)

Miért jó ez nekünk?

Ha valakinek, aki nem üzletileg érdeklődik egy MLM hálózat termékei iránt, hanem fogyasztóként, vásárlóként megmondom egy-egy termék árát, az első reakciója gyakran ez: DRÁGA.

Erre én általában nem a szokásos, tanult kifogáskezeléssel válaszolok, hogy

  • nézzük az ár-érték arányt
  • a minőségéhez viszonyítva egyáltalán nem drága
  • nem az ár számít hanem mit tehet érted a termék
  • stb.

Inkább ezt szoktam mondani:

Így van. Ez a termék drága és ez nagyon jó nekünk. Én örülök ennek.

Miért örülök annak, hogy egy drágának minősíthető terméket forgalmazok?

Mert általában mindenki a drága termékeket akarja megvásárolni. Lehet, hogy ez most furcsán hangzik, főleg annak tükrében, hogy mindig mindenkitől és a médiából is az olcsó termékek dicsérete ömlik.

Legyünk egy pillanatra őszinték magunkhoz.

Tényleg csak a legolcsóbb dolgokat vásároljuk?

Ömlik a médiából, hogy olcsó, meg akciós. Tényleg ezt akarjuk?

Hányszor jártunk igazán jól egy olcsó termékkel?

Ha magunknak, saját akaratunkból vásárolunk, nem innen indulunk el. Megnézzük, hogy mit akarunk és azt hogyan tudjuk megszerezni.

A tény az, hogy az emberek a drága termékeket és szolgáltatásokat akarják. Ha nem hiszed ezt el, bebizonyítom, hogy Te is drágán akarsz vásárolni!

Hallottál már olyat, hogy olcsó húsnak híg a leve? Ez egy magyar közmondás, ami nagyon jól kifejezi az olcsó termékek iránti érzéseket.

Te, kedves olvasóm, az olcsó, húsnak látszó tárgyat akarod megvásárolni, vagy a drága, kiváló minőségű színhúst?

Az olcsó, gagyi ruházati cikket hordod szívesebben vagy azt a ruhát, ami drága volt de óriási öröm tölt el minden alkalommal , amikor viseled?

Az olcsó, NoName, semmire nem alkalmas telefont akarod a magadénak tudni, vagy a drága, mindentudó – szándékosan nem említek márkát – telefont?

Az olcsó tabletet keresed magadnak vagy a gyerekednek, ami ipari hulladéknak még éppen elmegy, vagy egy drága, de köztudottan jobb minőségű darab mellett döntesz?

Egy olcsó szállodába mész el szívesebben nyaralni, ahol a WC a folyosón van, vagy inkább egy drága, kényelmes és kilátással rendelkező szállodát választanál?

Egy olcsó, szétesés előtt álló autóval szeretnél elindulni életed utazására vagy egy drága és minden luxussal felszerelt kényelmes autóval?

Végtelenségig lehetne sorolni a példákat. Mindenki tud a saját életéből is felhozni hasonlókat, ebben biztos vagyok.

Kettő fontos következtetést azonban egészen biztosan le lehet vonni az eddigiekből.

Először is: ami olcsó, az nagy eséllyel rossz, használhatatlan minőségű, az egészségre káros és így tovább.

Másodszor: MINDENKI A DRÁGA TERMÉKEKET AKARJA! Vagy legalábbis kiváló minőségű dolgokat akar megvásárolni.

Az olcsó fogalma a legtöbb esetben – természetesen tisztelet a kivételnek, ha van ilyen – egyben egy gagyi, rossz minőségű terméket vagy szolgáltatást takar.

Mindenki akarja a minőségit, a luxust, a kiválót.

Ezek viszont többnyire drágák. Ebből következően a legtöbb ember azt gondolja, hogy nem engedheti meg magának, ezért ezt a vágyát elnyomja.

A médiából is sokszor az ömlik, hogy vásárolj olcsón, meg árgarancia, meg csak az árat figyeld és úgy vásárolj. Azt akarják sugallni, hogy az olcsó a jó, sőt, csak az olcsó a jó. Ez teljes félrevezetés.

A drága termék vagy szolgáltatás sokkal nagyobb valószínűséggel kiváló! Ezért mindenki a kiváló és drága termékeket AKARJA! Persze a legtöbben azt is „tudják” hogy sok drága cuccot nem engedhetnek meg maguknak.

OK, ezt elfogadom. De ettől függetlenül még azt akarják!

Csak gondolj bele picit.

Ha mész vásárolni, tudod, hogy vásárolnod kell néhány dolgot. Általában a fejedben ott van, hogy mit akarsz és mit engedhetsz meg magadnak. (most nem feltétlenül élelmiszerről beszélek, de arra a területre is igaz)

Nézzünk néhány példát.

Elmész vásárolni például egy olyan helyre, ahol a legkisebb is számít.

Kezedben a lista. Akarsz mondjuk sajtot venni a családi szendvicsek készítéséhez. Van néhány féle sajt a pultokon. Melyiket fogod megvenni?

Természetesen azt, amit eddig is szoktál. De lehet, hogy vetsz egy pillantást a pult másik felén lévő, 3-5-ször annyiba kerülő és ínycsiklandozóan kinéző másik (drága) sajtok felé is, amiket most (sem) fogsz megvenni, pedig azokat akarod igazán.

Bemész mondjuk egy cipőboltba.

Látsz egy trendi; dögös; flancos; divatos; a megfelelő behelyettesítendő cipőt. Megnézed az árát és látod, hogy 50-80.000 Ft. És azt mondod, hogy drága, ennyiért nem veszek cipőt.

De ettől még azt a cipőt AKAROD!

Ez szinte minden vásárlásnál így van. Hogy a végén mit fogsz megvásárolni, az már egy más kérdés, de biztos, hogy a vágy a drága, kiváló termékre ott van benned.

Ez teljesen rendjén van így. Abszolút normális emberi dolog, hogy a kiválót és ezzel egyidejűleg a drágát akarod magadnak.

Annak ellenére így van ez, hogy manapság nagyon sok cég kommunikációja beszűkült arra, hogy vásárolj nálunk, mert olcsók vagyunk.

Árgarancia! Ha máshol olcsóbban látod ugyanazt a terméket, a különbözetet visszafizetjük neked!

És úgy tűnik, hogy napjainkban az emberek kizárólag olcsón akarnak vásárolni.

Ez egészen egyszerűen nem így van. Szerintem az eddigiek alapján már Te is rájöttél arra, hogy ez a „vásárolj olcsón” dolog egy félrevezetés, egy csapda.

Te nem olcsót akarsz vásárolni.

Te kiváló minőséget akarsz a megfelelő árért megvásárolni. Igazam van?

És most nem arról beszélünk, hogy mi az, amit megengedhetsz magadnak, hanem arról, hogy mi az, amit szíved szerint vásárolnál.

Vágytál valaha is arra, hogy kizárólag a legolcsóbb termékek közül vásárolj és a másik, prémium termékekre egy pillantást se vess?

Vásárolnál (önként) valaha is olcsó, gagyi, rossz minőségű termékeket és vennél igénybe olcsó és rosszul szervezett szolgáltatásokat?

Meggyőződésem szerint soha az életben.

Szoktál álmodozni arról, hogy ha rengeteg pénzed lenne, akkor mi mindent vennél meg magadnak? Ebben az álmodban szerepeltek prémium termékek és elsőrendű szolgáltatások?

Szívesen vásárolnál drága és kiváló termékeket és élveznéd a luxus szolgáltatások kényelmét?

Természetesen igen.

Szerintem itt van az a pont, ahol bebizonyítottam Neked, hogy Te igaziból DRÁGÁN AKARSZ VÁSÁROLNI!

Drágán akarsz vásárolni, mert jó életet akarsz magadnak. Drágán akarsz vásárolni, mert tudod, hogy a kiváló minőséget csak drágán tudod megkapni.

Drágán akarsz vásárolni, mert csak ez az egy életed van és ezt nem akarod olcsón elfecsérelni.

Nos, Te mit gondolsz erről?

Ha olyan vagy, mint akiket szoktam látni, mikor ezt a történetet elővezetem nekik, akkor most döbbenten bámulsz a képernyőre és nem tudod, mi történt.

Mélyen legbelül szerintem tudod, hogy igazam van de még magadnak is nehéz ezt beismerni, mert attól az egész eddigi világképed összeomlana.

És lehet, hogy elkeseredetten mondogatod magadnak, hogy tényleg így van, de NEM ENGEDHETEM MEG MAGAMNAK, hogy drágán vásároljak.

Ebben, a jelen pillanatot tekintve, lehet, hogy Neked van igazad.

De az is lehet, hogy egy bizonyos pontig még soha nem fizettél annyit egy telefonért, egy ruhadarabért, vagy éppen egy MLM hálózatban forgalmazott termékért.

Persze, semmi gond nincs ezzel. De eljön az a pont, amikor azt mondod: AKAROM! Annyira akarom, hogy megveszem. Drága, és akarom.

Tudom, hogy jó lesz nekem és jó hatással lesz az életemre. Jó hatással lesz az egészségemre és annyira akarom, hogy megengedhetem magamnak.

Ha szembe mersz nézni a jelenlegi életeddel úgy, ahogy eddig talán még soha nem tetted meg, akkor talán tudok segíteni Neked.

Ha készen állsz a folytatásra, keress meg ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.