Menü Bezárás

Mit javasolok nyugdíj helyett?

Folyamatosan azt szajkózza minden lehetséges média, hogy bajban a nyugdíjad. Ez az üzenet már el kellett, hogy jusson hozzád.

Mit tudsz tenni azért, hogy az állami nyugdíj kiszámíthatatlan és várhatóan csökkenő összege helyett egy biztos, egyre növekvő nagyságú pénzösszeg érkezzen a bankszámládra rendszeresen, minden hónapban?

Az újságírók, médiatulajdonosok, üzleti érdekeltségek számokkal, statisztikákkal bizonyítják, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan és nem sok jóra számíthatsz nyugdíjas korodban anyagilag.

Ebben, ha csak az állami nyugdíjat nézzük, valószínűleg igazuk is van.

Hogyan tudod elérni azt, hogy az elkerülhetetlenül (és remélhetőleg) bekövetkező nyugdíjas kor ne a szegénységet hozza el a számodra, hanem a kiszámítható anyagi biztonságot?

Kérlek, ne mondd azt, hogy sehogy.

Ezekben az elemzéseknek nevezett riogatásokban erőteljes javaslatként szokták megfogalmazni, különösen ha valamelyik biztosítótársaság vezetője nyilatkozik, hogy spórolj, takarékoskodj nyugdíjas éveidre.

Ez az Ő szempontjukból tökéletesen rendben is van, hiszen ez számukra hatalmas üzlet.

De a Te szempontjából ezzel a „Takarékoskodj a nyugdíjadra” felhívással több szempontból sem tudok egyetérteni.

Először is:

Ha a nyugdíjcélú megtakarításokról beszélünk, és itt gyakorlatilag bármelyik formáját ide érthetem, amelyik azon alapul, hogy még aktív éveidben valamilyen rendszerességgel fizess be valamennyit, és azt életjáradék-számítások után visszakapod, azok szerintem az olyan típusú embereknek jók, akik tudomásul veszik, hogy a leendő nyugdíjuk gyakorlatilag teljes mértékben az állami és magán befektetők működésén és kénye-kedvén múlik.

Az állam gyakorlatilag bármikor azt csinál a nyugdíjakkal, amit akar, az egyéb, nyugdíjcélú megtakarításainkat kezelő intézmény (bank, biztosító, nyugdíjpénztár, stb.) pedig természetesen a saját érdekeit helyezi a Te pénzügyi jövőd elé.

Ezt persze soha nem fogják bevallani, de az összes statisztika, beleértve a halálozási statisztikákat is, és az állam összes pénzügyi folyamata is nekik dolgozik.

Azt gondolom, hogy a legtöbb ember, talán Téged is beleértve, tisztában van azzal, hogy nem sok jóra számíthat nyugdíjas korában.

Mégis a legtöbben mit tesznek?

Nagyjából semmit.

Másodszor:

Szeretném, ha Te máshogy viszonyulnál ehhez a kérdéshez. Neked valójában nem nyugdíjra van szükséged.

Tisztázzuk, mi az, ami Neked kell.

(összesen két dolog)

1. A legfontosabb dolog az, hogy egészséges legyél és még tudd élvezni azokat az áldott nyugdíjas éveket.

2. Ezen kívül minden hónapban rendszeresen az adott havi szükségleteidet meghaladó mennyiségű pénzösszeg érkezzen a számládra.

Ha ez a két dolog megvalósul, akkor szerintem egy boldog és elégedett nyugdíjas kor elé nézel.

Térjünk vissza egy kicsit a bevezető kérdéshez:

Mit tudsz azért tenni, hogy a mai napot alapul véve 2-5 év múlva egy biztos, egyre növekvő nagyságú pénzösszeg érkezzen a bankszámládra minden hónapban?

Köszönöm, hogy megkérdezted. Pontosan ezt szeretném megmutatni Neked.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy 2-5 év múlva, ha az általam javasolt megoldást választod, sokkal egészségesebb leszel és függetlenítheted magad nem csak az állami nyugdíjrendszertől, hanem bármilyen nem szeretem tevékenységétől (munkahely, másodállás, tizedik állás, stb.), és anyagi biztonságban élhetsz ott, ahol akarsz.

Ha Neked ez nem egy vonzó lehetőség, akkor ez a videó nem neked szól.

Nézd meg a videót és gondolkodj el a jövődön.

Ha annyira nyitott vagy, mint amilyen emberekkel szeretnék dolgozni, akkor keress meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.