Menü Bezárás

3 egyszerű ötlet a boldogabb élet eléréséhez

Előfordult már Önnel, hogy olyan időkön ment keresztül, hogy úgy érezte, hogy a körülmények, amikre Önnek nincs hatása, érzelmileg lehúzzák Önt?

Amikor a „körülmények” erősebbek voltak Önnél és lefelé, a szomorúságba és a kilátástalanságba taszították Önt?

Ha igen, akkor tudja, milyen rossz érzés ez.

Valójában Önnek nem lenne szabad megengednie, hogy ez megtörténjen Önnel, legalábbis hosszú ideig biztosan nem.

Ennek a cikknek az a célja, hogy mentálisan segítsen Önnek abban, hogy ne engedje tovább, hogy azok a bizonyos külső erők érzelmileg rossz irányban hassanak Önre.

Nézzük azt a három egyszerű módszert, amik segíthetnek Önnek ebben.

Először is: el kell engednie a „jogosultság” érzését. Mindjárt megmagyarázom, hogy ez mit jelent.

Kért már valaha szívességet egy barátjától vagy közeli ismerősétől? Előfordult már, hogy a válaszuk vagy a reakciójuk súlyos csalódást okozott Önnek?

Azt gondolta ilyenkor, hogy „A fenébe, én már olyan sokat megtettem ezért az emberért, nem hiszem el, hogy ezek után képes így bánni velem!”? Ez egy csalódott és kellemetlen érzés, így van?

Könnyen előfordulhat, hogy már Ön is volt hasonló helyzetben régebben. Igaziból az Ön boldog élete érdekében nem szabadna megengedni magának, hogy sokáig ebben az érzelmi állapotban maradjon.

Ha segít embereknek, kizárólag abban a reményben tegye, hogy ténylegesen segít nekik és ne várjon el cserébe semmilyen szívességet vagy viszont-segítséget, és akkor Ön soha nem lesz csalódott.

Egy fontos dolog, amit Önnek tudnia kell.

Az emberek általában csak nagyon rövid ideig emlékeznek arra, hogy Ön segített nekik, viszont Ön nagyon sokáig fog emlékezni arra, hogy segített másoknak.

Mit tegyen, ha valaki, akinek Ön segített vagy támogatott valamiben, önzően viselkedik vagy csalódást okoz Önnek?

Ajánljon neki még több segítséget!

Bármilyen különösen is hangzik ez, az élet arról szól, hogy menedzseljük a saját lelkiállapotunkat és ne a másik ember lelkiállapotát kezeljük.

Ha tovább tud sétálni azzal a tudattal, hogy Ön úgy segít másoknak, hogy semmilyen viszonzást nem vár cserébe, (elengedi az Ön „jogát” a viszonzásra) akkor ezzel boldogságot fog jelenteni Önnek, ami tulajdonképpen a végső cél.

A második fontos dolog: jó tudni azt, hogy a boldogság sokkal jobb és fontosabb dolog, mint az, hogy igazunk legyen.

És nagyon ritka az olyan alkalom, amikor az Öné lehet mindkettő!

Ha valaki vitatkozik Önnel és Ön határozottan tudja, hogy partnere halálosan téved … fejezze be a vitatkozást! Legyen boldog ahelyett, hogy a vitában bebizonyítja az igazát.

Ez két okból is jó lehet: 1. lehet, hogy mégis neki van igaza és Ön nem tud mindent tényt a témáról, 2. minél többször kerül negatív vagy vitatkozó állapotba, annál nagyobb az esély, hogy még több dologról kell majd vitatkoznia.

Még egy előnye van annak, ha így áll hozzá a dolgokhoz. Néha azok az emberek is tudják, hogy nincs igazuk és csodálni fogják Önt hogy nem próbált vitatkozni velük bebizonyítva, hogy Önnek van igaza.

A harmadik ötlet a boldogsághoz: ha vannak olyan gondolatai, amelyek nem az Ön boldogságát szolgálják, dobja ki őket.

Mindegyikünkkel előfordul, hogy negatív gondolatok kúsznak az agyunkba, de az a mi döntésünk, hogy elfogadjuk őket, foglalkozunk velük, vagy azt mondjuk, „Én ezt nem hiszem” és elfelejtjük őket.

Ön soha nem lesz képes megszüntetni a lehetőségét a negatív gondolatok felbukkanásának, de gyakorlatilag nullára csökkentheti az idejét annak, ameddig ezekkel a gondolatokkal foglalkozik. Ha hirtelen semmilyen pozitív gondolat nem jut eszébe, csak emlékezzen néhányra például a következők közül: minden rendben van, fantasztikusan érzem magam, vagy nagyon boldog és izgatott vagyok attól a rengeteg jó dologtól, ami éppen most közeledik felém.

Ezeknek az állításoknak az elmondásával (vagy valami hasonló, pozitív hangvételű üzeneteket mondva magának) jobban fogja érezni magát, mint a negatív gondolat megjelenésekor érezte, hiszen pozitív energiákat sugárzott magának.

Remélem, ezek az egyszerű ötletek segítenek Önnek egy boldogabb és produktívabb élet elérésében. Minél jobban elutasítja az áldozat hozzáállást az élethez és cseréli pozitívra a gondolatait, annál jobb élete lesz!

De ne feledje, ezek csak ötletek, gondolatok. Ahhoz, hogy tényleg hatással legyenek az Ön életére, ahhoz Ön is kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük