fbpx
Menü Bezárás

3 egyszerű ötlet a boldogabb élet eléréséhez

Előfordult már veled, hogy olyan időkön mentél keresztül, hogy úgy érezted, hogy a körülmények, amikre nincs hatásod, érzelmileg lehúznak?

Amikor a „körülmények” erősebbek voltak nálad és lefelé, a szomorúságba és a kilátástalanságba taszították Téged?

Ha igen, akkor tudod, milyen rossz érzés ez.

Valójában Neked nem lenne szabad megengedned, hogy ez megtörténjen Veled, legalábbis hosszú ideig biztosan nem.

Ennek a cikknek az a célja, hogy mentálisan segítsen Neked abban, hogy ne engedd tovább, hogy azok a bizonyos külső erők érzelmileg rossz irányban hassanak rád.

Nézzük azt a három egyszerű módszert, amik segíthetnek neked ebben.

Először is: el kell engeded a „jogosultság” érzését. Mindjárt megmagyarázom, hogy ez mit jelent.

Kértél már valaha szívességet egy barátodtól vagy közeli ismerősödtől? Előfordult már, hogy a válaszuk vagy a reakciójuk súlyos csalódást okozott neked?

Azt gondoltad ilyenkor, hogy „A fenébe, én már olyan sokat megtettem ezért az emberért, nem hiszem el, hogy ezek után képes így bánni velem!”? Ez egy csalódott és kellemetlen érzés, így van?

Könnyen előfordulhat, hogy már te is volt hasonló helyzetben régebben. Igaziból a boldog életed érdekében nem szabadna megengedned magadnak, hogy sokáig ebben az érzelmi állapotban maradj.

Ha segítesz embereknek, kizárólag abban a reményben tedd, hogy ténylegesen segítesz nekik és ne várj el cserébe semmilyen szívességet vagy viszont-segítséget, és akkor soha nem leszel csalódott.

Egy fontos dolog, amit tudnod kell.

Az emberek általában csak nagyon rövid ideig emlékeznek arra, hogy segítettél nekik, viszont te nagyon sokáig fogsz emlékezni arra, hogy segítettél másoknak.

Mit tegyél, ha valaki, akinek segítettél vagy támogattad valamiben, önzően viselkedik vagy csalódást okoz neked?

Ajánlj neki még több segítséget!

Bármilyen különösen is hangzik ez, az élet arról szól, hogy menedzseljük a saját lelkiállapotunkat és ne a másik ember lelkiállapotát kezeljük.

Ha tovább tudsz sétálni azzal a tudattal, hogy úgy segítesz másoknak, hogy semmilyen viszonzást nem vársz cserébe, (elenged a „jogodat” a viszonzásra) akkor ez boldogságot fog jelenteni neked, ami tulajdonképpen a végső cél.

A második fontos dolog: jó tudni azt, hogy a boldogság sokkal jobb és fontosabb dolog, mint az, hogy igazunk legyen.

És nagyon ritka az olyan alkalom, amikor a tiéd lehet mindkettő!

Ha valaki vitatkozik veled te határozottan tudod, hogy partnered halálosan téved … fejezd be a vitatkozást! Légy boldog ahelyett, hogy a vitában bebizonyítod az igazad.

Ez két okból is jó lehet: 1. lehet, hogy mégis neki van igaza és te nem tudsz mindent tényt a témáról, 2. minél többször kerülsz negatív vagy vitatkozó állapotba, annál nagyobb az esély, hogy még több dologról kell majd vitatkoznod.

Még egy előnye van annak, ha így állsz hozzá a dolgokhoz. Néha azok az emberek is tudják, hogy nincs igazuk és csodálni fognak téged hogy nem próbáltál vitatkozni velük bebizonyítva, hogy neked van igazad.

A harmadik ötlet a boldogsághoz: ha vannak olyan gondolataid, amelyek nem a Te boldogságodat szolgálják, dobd ki őket.

Mindegyikünkkel előfordul, hogy negatív gondolatok kúsznak az agyunkba, de az a mi döntésünk, hogy elfogadjuk őket, foglalkozunk velük, vagy azt mondjuk, „Én ezt nem hiszem” és elfelejtjük őket.

Soha nem leszel képes megszüntetni a lehetőségét a negatív gondolatok felbukkanásának, de gyakorlatilag nullára csökkentheted az idejét annak, ameddig ezekkel a gondolatokkal foglalkozol. Ha hirtelen semmilyen pozitív gondolat nem jut eszedbe, csak emlékezz néhányra például a következők közül: minden rendben van, fantasztikusan érzem magam, vagy nagyon boldog és izgatott vagyok attól a rengeteg jó dologtól, ami éppen most közeledik felém.

Ezeknek az állításoknak az elmondásával (vagy valami hasonló, pozitív hangvételű üzeneteket mondva magunknak) jobban fogod érezni magad, mint a negatív gondolat megjelenésekor érezted, hiszen pozitív energiákat sugároztál magadnak.

Remélem, ezek az egyszerű ötletek segítenek neked egy boldogabb és produktívabb élet elérésében. Minél jobban elutasítod az áldozat hozzáállást az élethez és cseréled pozitívra a gondolataidat, annál jobb életed lesz!

De ne feledd, ezek csak ötletek, gondolatok. Ahhoz, hogy tényleg hatással legyenek az életedre, ahhoz Te is kellesz!

Posted in MLM Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*