Menü Bezárás

Légy ura az életednek!

Folyton ez motoszkál bennem és mindig ennek szellemében cselekszem, amikor – az életben szinte folyamatosan szükséges – egy döntést meghozok.

Ilyenkor legtöbbször a követendő útirányról, célokról, jövőképről és a hozzájuk vezető útról kell dönteni. Én már sokszor és sokféle helyzetben döntöttem úgy, hogy

Igen, ÉN akarom irányítani az életemet!

Ez nem mindig könnyű döntés és legtöbbször nem is a könnyű út, de igaziból ez nem fontos a számomra. Ami fontos, az az, hogy

Én irányítom a dolgokat.

Tehát én szabom meg az életem számára a következő feladatot, a következő kihívást és a következő célt. Szó-mi-szó, imádok így élni.

Gyakorlatilag egész életemben – leszámítva néhány kivételes időszakot – messzire kerültem az olyan helyzeteket, amelyek azzal fenyegettek, hogy a közelébe kerülök a mókuskeréknek.

Mindig az volt a számomra a fontos, hogy amennyire csak lehet, a saját döntéseim határozzák meg a jövőmet.

Az ember élete – bocsánat, helyesbítek – a saját magát tudatosan irányító ember élete jó esetben különböző célok teljesítésének a sorozatából áll.

Amit már számtalanszor megfogalmaztak különféleképpen, az én szabad értelmezésemben így hangzik:

Tudd, mi a célod, mert cél nélkül csak sodródsz az életben!

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen célja is volt vagy van, ha eléri, nagy valószínűséggel szüksége lesz a következő dolgokra, hogy valóban teljes mértékben ki tudja élvezni a cél elérését:

Kell hozzá:

  • megfelelő mennyiségű IDŐ
  • szintén megfelelő mennyiségű PÉNZ
  • és semmit nem ér az egész, ha nem EGÉSZSÉGes, amikor elérte a céljait.

A fenti alapvetések azért voltak fontosak, hogy tudjunk egy kicsit arról beszélni, hogy Ön hogyan tudja elérni a céljait.

Ha ez a kérdés még nem foglalkoztatja Önt, akkor ez az oldal nem Önnek való, mert még nem készült fel arra, hogy a kezébe vegye saját sorsának az irányítását.

Igaziból ezzel sincs semmi baj, hiszen nem mindenki kész és alkalmas arra, hogy a saját kezébe vegye az életét és ne a “sorsa” határozza meg a jövőjét, hanem a jövő tervezésével a a sors alkalmazkodjon Önhöz.

“Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” (Hippokratész)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük