Menü Bezárás

Mi a cél és mi a terv?

Hogyan tudja Ön elérni a céljait?

A célokat kicsit szűkítve most a pénzügyi célokról fogok beszélni, mivel valószínűsíthető, hogy ha elegendő pénze van az embernek, akkor a másik két fontos cél elérése könnyebbé válik. (természetesen figyelmen kívül hagyva az egyéb módosító tényezőket)

Hosszas elemezgetések és rengeteg tanulás és információgyűjtés után arra a megállapításra jutottam, hogy az emberek számára alapvetően három módja van annak, hogy elérjék a pénzügyi céljaikat.

1. Ha Ön munkahelyi jövedelméből (munkabér) él, akkor valamilyen módon (ott vagy máshol) többet dolgozik.

Tehát másodállást, mellékállást vállal, túlórázik, fizetés nélkül túlórázik, csak hogy megmaradjon a munkahelye, stb.

Ha ily módon zajlik az élete, ez alkalmas lehet a céljai eléréséhez?

Anélkül, hogy konkrétan ismerném az Ön helyzetét – ismerve viszont számos, ebben a helyzetben lévő ember életét – azt gondolom, hogy ilyen módon az Ön pénzügyi problémái nem fognak megoldódni.

Felsorolok néhány kritikus tényezőt, amik hátráltathatják Önt:

  • Mindig az a fránya IDŐ. Napi 8-9-10 óra mellett még néhányat pluszban dolgozni? (brrrrrr…..) nem lehet egy könnyű dolog!
  • Az előzőből következik, hogy Ön ha a fentiek szerint cselekszik, gyakorlatilag észre sem veszi, és az élet egyszercsak elrohant Ön mellett! Csak a robot és a mókuskerék… Nem hangzik túl biztatóan!
  • Igaziból abban sem vagyok biztos, hogy mostanság aki akar, az tud is  többet dolgozni vagy éppen másodállást vállalni, mert egyszerűen nincsenek ilyen lehetőségek! Ha pedig van is, akkor még az is előfordulhat, hogy a jelenlegi feltételek szerint
  • lehet, hogy hiába dolgozik többet, a jövedelme nem nő jelentősen!

Egyik sem túl jó perspektíva.

2. Indít egy vállalkozást

Ez (szintén az én szabad értelmezésemben) azt jelenti, hogy szaktudására alapozva teremt magának egy munkahelyet, ahol, ha egyedül csinálja, még az eddigi munkahelyén esetleg járó juttatások igénybevétele is kérdéses.

Sajnos én is jártam ebben  a cipőben, és még mindig munkám egyik része ehhez a világhoz tartozik, de nem tudok mást mondani erre a lehetőségre, mint hogy nagyon kockázatos.

A fő kérdések itt:

Miből, hogyan és mikor tud az új vállalkozás gazdaságilag megfelelően működni? Vagy ez is csak egy új mókuskerék lesz, ahol napi 14-18 óra munka mellett nem csak a szaktudására, hanem egyéb vállalkozói ismereteire is szükség lenne?

3. Hatástöbbszörözött jövedelmet teremt magának

Ez meg mi fán terem?

Anélkül, hogy részletesen kitérnék az elérhető jövedelem-típusokra, megpróbálom röviden elmagyarázni a hatátöbbszörözött jövedelem titkát.

Alapesetben valakinek, például egy munkahelyen dolgozó embernek van a munkabére, amit a munkájáért (vagy a munkahelyén eltöltött időért, ebbe most szintén ne menjünk bele) kap.

Ez az a pénzösszeg, ami az Ő személyes közreműködésével keletkezik, ez az, amiért “megdolgozik”.

Van ezen kívül más típusú jövedelem, amikor Ön valaki más munkája után kap jövedelmet. Ez természetesen feltételez valamilyen kapcsolatot Ön és azon személy között, akinek a munkája után Ön jövedelmet kap.

Ez eddig logikus ugye?

Tételezzük fel, hogy Ön például 100 személlyel van kapcsolatban, és mindegyikük munkája után 1 % jövedelem (hívhatjuk talán jutaléknak) illeti meg Önt.

Ekkor Ön 100 %-nyi bevételhez jut, de ezért 100 ember dolgozott meg, és nem Ön! Ez így természetesen nem teljesen korrekt, hiszen Önnek ezzel a 100 emberrel akad dolga bőven, de az eddigi munkájához képest körülbelül 30-50 %-nyi energiájába kerül.

Ez a hatástöbbszörözés.

Most ezt tovább ne számolom, hiszen már talán ez is hihetetlen az Ön számára, de ez így egy teljesen működőképes üzleti modell, amit számtalan helyen alkalmaznak a világon.

A lényeg, hogy ebben a modellben nem minden munkát Önnek kell elvégezni, viszont egyszer korrektül elvégzett munkájából tartós jövedelem fog származni.

Most felteszem a 10 millió forintos kérdést:

Hiányzik valami az Ön céljainak az eléréséhez? Hiányzik valami ahhoz, hogy Ön is tervszerűen élhessen?

Most viszont ne a pénzről beszéljünk, hiszen az valamilyen módon – a szükséges tevékenységek eredményeként meg fog jelenni az Ön bankszámláján.

Tehát:

Van Önnek elég ideje? ArrowDownGreenGloss Szeretné ha lenne?
Van Önnek motivációja, buzog Önben a tettvágy?  ArrowDownGreenGloss Vagy motiválható és ha motivált, akkor képes hegyeket is megmozgatni?
Van Önnek célja csak még a megvalósítás módját és az odavezető útirányt nem találja?  ArrowDownGreenGloss De ha kijelöljük az utat és megmutatjuk a módszert akkor azt tudja és akarja követni?
Tudja mit akar csak a megfelelő eszközök hiányoznak vágyainak a beteljesítéséhez?  ArrowDownGreenGloss De ha kézhez kapja az eszközöket, akkor azokat használva elindul és elvégzi a szükséges feladatokat?

Önről beszéltem a fentiekben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük